خروج یک جانبه آمریکا از برجام نمی تواند برای بخش معدن و صنایع معدنی ایران مشکل ساز شود.
دونالد ترامپ که از بهمن سال ۹۵ به عنوان رییس جمهوری آمریکا بر سر کار آمده است، شامگاه هجدهم اردیبهشت ماه خروج از برجام را اعلام کرد.
بر پایه اعلام نوزدهم اردیبهشت ماه امسال خزانه داری آمریکا، در ۲ دوره ۹۰ و ۱۸۰ روزه تحریم های پیش از توافق هسته ای اعمال میشود.
در این فرصت شریکان اقتصادی ایران یا باید ادامه همکاری را برگزینند یا باید برای برکنار ماندن از پیامدهای تحریم نسبت به کاهش یا توقف مناسبات خود اقدام کنند.
چنانچه اتحادیه اروپا، چین و روسیه به قول و امضای خود در برجام پایبند باشند، برای تداوم فعالیت های اقتصادی در بخش معدن وصنایع معدنی مشکلی رخ نمی دهد و از این وضعیت عبور می کنیم.
اگر سیستم بانکی برای جابجایی پول مشکلی نداشته باشد، با کمترین دردسر در بخش معدن روبه رو هستیم.
گاز یکی از مواهب ایران است که وقتی با معادن ممزوج میشود، قابلیت رقابت پذیری خوبی در محصولات معدنی کشور ایجاد می کند. زمانی برای ساخت کارخانه های کنسانتره، گندله و حتی آهن اسفنجی، به حضور خارجی ها نیازمند بودیم اما امروز آهن اسفنجی را تا آخرین مرحله به طور مستقل تولید می کنیم که نمونه آن، بهره برداری از سه کارخانه آهن اسفنجی با فناوری ایرانی «پرد» است.
سهم ۲۱ درصدی تولید معادن و صنایع معدنی از صادرات پارسال نشان دهنده توان این بخش در اقتصاد کشور و نیازمندی جهان به محصولات ایرانی است.
مهدی کرباسیان
Last modified on جمعه, 05 بهمن 1397